Check al onze gamescom content hier!

eSports: China erkent esports als officieel beroep

De Chinese overheid, het ministerie van Human Resources en Sociale Zekerheid (CMHRSS), heeft de beroepen Esports Professional en Esports Operator geaccepteerd als officieel beroep. De afgelopen dagen werd er, naast vijftien andere beroepen, over deze twee beroepen gedebatteerd door de Chinese regering, met een positief resultaat.

Als deelnemer aan een esports-toernooi ben je volgens de Chinese overheid een Esports Professional. Als je esports-events organiseert en online of offline mediakanalen voor esports beheert, dan ben je volgens de CMHRSS een Esports Operator. Het nieuws is vrij bijzonder, aangezien de games PUBG en H1Z1 eerder nog voor korte tijd verbannen werd in het land.

Invictus Gaming China Foto van Invictus Gaming, Het Chinese esports-team

China heeft sinds kort een online commissie ingesteld. Zij controleren of uitgevers met hun games zich aan de Chinese regels houden. De games worden onder andere beoordeeld op 'blood and gore' en misdragingen in de chats. In december werd ook het 'Esports Athlete Registration Programme' ingevoerd in China. Als Chinese inwoner kon je jezelf voor een beperkt aantal games registreren, waaronder DOTA 2, Counter-Strike, League of Legends en Paladins.

BRON TG

Over auteur Alex Zweers

Alex ZweersWat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?