Counter-Strike: Global Offensive
  • ONTWIKKELAAR Valve Software
  • EERSTE RELEASEDATUM 21 augustus 2012
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE First Person Shooter
  • GAMELINER SCORE -

eSports: BIG Wint CS-Summit 6 Europe

Zondagavond vond de finale van het Counter-Strike: Global Offensive toernooi CS-Summit 6 Europe plaats. De finale werd uiteindelijk gewonnen door BIG, wat nogal een verrassing was.

CS-Summit 6 bestond uit een lagere en hogere bracket, waardoor uit beide een finalist naar voren kwam. Zondagavond speelde het Duitse team BIG dan ook tegen de superkracht Vitality. Vitality werd samen met G2 gezien als de favoriet, maar G2 wist de play-offs niet te behalen. Omdat BIG de winnaars waren van de lagere bracket stonden ze direct met 1-0 achter. Hoewel ze Vitality al eerder waren tegengekomen en die match hadden verloren eindigde de finale met een 3-2 winst voor BIG. Ze wonnen op de mappen Mirage, Dust2 en Overpass en verloren op Inferno. Door het winnen van de CS-Summit 6 Europe staat BIG op de eerste plek op de HTLV-ranglijst en mag zich daardoor het beste team van de wereld noemen.

Het volgende Counter-Strike: Global Offensive toernooi vindt plaats van 8 tot 16 augustus en is de DreamHack Open Summer 2020 Europe. Het team BIG doet hier ook aan mee. Dit is niet het enige toernooi dat plaats vindt in augustus want ESL One Cologne 2020, de kathedraal van Counter-Strike, begint op 21 augustus en eindigt op de 30 augustus.

BRON HTLV

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?