Epic verliest 300 miljoen door competitie met Steam

Epic Games verliest miljoenen dollars in de strijd om marktaandeel van Steam te verkrijgen. Dit komt voornamelijk door de exclusieve gamedeals en gratis titels in de Epic Games Store.

Uit een rapport dat in handen is gekomen van Apple blijkt dat Epic sinds 2019 meer dan 300 miljoen dollar is verloren aan de Epic Games Store. Volgens de rapportcijfers hebben spelers in 2020 700 miljoen dollar uitgegeven op de Epic Games Store. Echter, maakten deze third-party games slechts 265 miljoen dollar uit van het totaalbedrag. Hierdoor moet Epic nog 444 miljoen dollar terugverdienen. Daarnaast meent Apple dat Epic minstens 330 miljoen dollar gaat verliezen aan niet-terugverdiende bedragen. De voorspelling van Apple is dat de Epic Games Store net geen 600 miljoen dollar gaat verliezen aan het einde van 2021 en dat zij geen winst zal maken tot 2027.

Fortnite23

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple gaat op 3 mei verder. Hieruit blijkt of Fortnite en andere Epic-titels terug mogen naar de App Store.

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?