Epic Games sleept Apple voor de rechter

Geplaatst: 19 augustus 2020 11:54

De vete tussen Epic Games en Apple lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Epic Games sleept Apple namelijk voor de rechter.

In mijn Nachtbraker van vorige week had ik het al even over een onenigheid tussen Epic Games en Apple. Epic Games heeft namelijk een speciale betaalmethode in het leven geroepen waarmee spelers direct bij de ontwikkelaar V-Bucks voor Fortnite kunnen kopen, waarmee dus de vergoeding van Epic Games aan Apple niet betaald hoeft te worden. Volgens Apple is dit in strijd met de regels waar ontwikkelaars zich aan moeten houden wanneer ze hun app in de App Store willen tonen. Om die reden had Apple Fortnite uit de App Store verwijderd. Epic Games is het hier niet mee eens en sleept de Amerikaanse elektronicagigant voor de rechter. Apple wil het namelijk niet slechts bij Fortnite laten. Apple wil Epic Games vanaf 28 augustus geen toegang meer geven tot de benodigde developer tools en ook alle developer accounts van Epic Games voor iOS en Mac worden verwijderd. Volgens Epic Games reageert Apple veel te fel en probeert het bedrijf de ontwikkelaar op andere fronten te raken, die niet relevant zijn voor het initiële probleem. Epic Games is daarom naar de rechter gestapt om de plannen van Apple een halt toe te roepen.

Dit verhaal krijgt vast nog een staartje. Kunnen Epic Games en Apple tot een gezamenlijke oplossing komen, of loopt deze onenigheid totaal uit de hand?

Bron: Epic Games
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord