Epic Games opnieuw verwikkeld in rechtszaak

Geplaatst:
Aangepast: 20 februari 2019 12:40

Gameontwikkelaar Epic Games is opnieuw verwikkeld in een rechtszaak. Ditmaal gaat het echter niet over gestolen danspassen, maar is de ontwikkelaar zelf de aanklager.

Epic Games klaagt namelijk het bedrijf Exicting Events aan, dat afgelopen weekend het Fortnite Live-evenement had georganiseerd in Norwich, Engeland. Kaartjes voor het evenement kosten zo'n £20 en er werden verschillende activiteiten beloofd zoals een Fortnite danscompetitie, maar ook meerdere pc's waar kinderen samen Fortnite op konden spelen. Naar verluidt kwamen zo'n drieduizend kids af op het evenement, maar eenmaal daar bleek het een fiasco te zijn. Je moest betalen om de gratis game te spelen op de paar pc's die er stonden, er was te weinig personeel aanwezig en er waren nauwelijks tot geen van de beloofde voorzieningen. Epic Games klaagt Exciting Events, de organisator van het evenement, aan vanwege het onrechtmatige gebruik van de naam Fortnite. Epic Games en Fortnite hebben namelijk helemaal niets met het evenement te maken en na de grote flop van het afgelopen weekend is het ook vrij logisch dat ze daar niet mee geassocieerd willen worden.

Epic Games heeft dus een sterke zaak tegen Exciting Events. Deze rechtszaak heeft er al toe geleid dat Exciting Events alle handelsactiviteiten heeft moeten doen staken en de twee Fortnite Live-evenementen die gepland stonden, heeft moeten afgelasten. Geen slimme actie van het bedrijf dus.

Bron: Kotaku
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord