Energieverbruik consoles moet omlaag

Sinds milieuterroristen steeds meer de overhand krijgen in het debat over energieverbruik moet alles groen. Zo groen zelfs dat akkers die de lokale bevolking van voedsel moet voorzien in landen als Afrika weg moeten. In plaats daarvan komen velden van hectaren groot met alleen suikerriet. Een goede manier om biobrandstoffen zoals ethanol te creëren, maar minder goed voor het milieu en de CO2-emissies.

Misschien zul je denken dat ik te ver afdwaal, maar niks is minder waar. De crux van het verhaal is dat deze te linkse milieuactivisten ten koste van alles verandering willen. Uiteindelijk draait deze verandering vaak uit op catastrofe, of in ieder geval een verslechtering ten opzichte van de beginsituatie. Het is eindelijk weer eens zo ver en de aanval op de game-industrie is heropend: consoles moeten efficiënter energie benutten.

Een recentelijk gepubliceerd onderzoek van NRDC en Ecox Consulting verdedigt de voorgaande stelling. "Veertig procent van de huishoudens in Amerika heeft tenminste één console. Dit zorg voor een grote vraag naar elektriciteit. Wij schatten dat de extra cumulatieve energievraag van consoles op zo'n 16 miljard kilowattuur per jaar ligt in de Verenigde Staten - genoeg om San Diego voor een heel jaar van stroom te voorzien. Meer gebruiksvriendelijke stand-by mogelijkheden zou Amerika al elf miljard kilowattuur en één miljard dollar per jaar kunnen besparen," aldus onderzoekbureau NRDC.

Natuurlijk zit er wel een punt van waarheid in, maar zoals bij elk 'goed' milieuonderzoek is het punt volledig zoek geraakt tussen de schemerzone van feiten en fictie. Daarnaast is het nogal zinloos om je op te winden over de kosten van één miljard dollar in het jaar, wat ongeveer het bedrag is waarmee de staatsschuld van de VS elke dag toeneemt.

De genoemde getallen zijn minstens onbetrouwbaar te noemen. Het onderzoek gaat uit van schattingen die door de kleinste fouten enorm andere uitkomsten geven. Natuurlijk kun je best het energieverbruik omlaag brengen door middel van een stand-by modus die toch al op de meeste consoles zitten, maar zeg nou zelf: laat jij je console uren aanstaan zonder dat je ook maar in de buurt bent? Er is altijd nog de 'uit' knop die vaak genoeg gebruikt wordt.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?