Embracer Group koopt ontwikkelaar Metro serie

Embracer Group, het moederbedrijf van THQ Nordic, heeft 4A Games overgekocht, de ontwikkelaar van de Metro games. Dat betekent gelukkig niet dat er geen kans meer is op nieuwe Metro gams.

Naast het nieuws van de overname, kwamen er ook een hoop teasers online voor nieuwe projecten van beide studios. Metro studio 4A games werkt aan een 'gloednieuwe AAA IP die gelijk staat aan de tientallen jaren van ervaring die het team heeft opgedaan tijdens het ontwikkelen van de Metro games'. Daarbij hebben 4A games en Saber Interactive hun koppen bij elkaar gestoken voor een nieuwe game die ook een multiplayer krijgt. Ondanks de overname geven 4A games en Deep Silver aan dat ze 'doorgaan met het verkennen van de mogelijkheden voor de Metro franchise'. Alleen dan nu samen met Embracer Group en Saber Interactive. 'Embracer Group en Saber Interactive zijn de perfecte partners voor 4A games en onze volgende fase', zegt Dean Sharpe, CEO van 4A Games. 'Samen gaan we door met de Metro franchise en gaan we focussen op het brengen van een multiplayer ervaring naar onze fanbase'. Het lijkt er dus op dat we zelfs een Metro met multiplayer kunnen verwachten.

Metro Exodus4

4A games en Saber Interactive zijn momenteel bezig met hun nieuwe project. We horen hier vast snel meer over.

BRON PCgamer

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?