Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Electronic Arts stopt met misleidende reclame

Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts is door de "Advertising Standards Authority" (ASA), de reclamecontroleur in Groot-Brittannië, op de vingers getikt. De reden is een televisiereclame van Tiger Woods PGA TOUR voor de Nintendo Wii. In de reclame wordt de consument misleid over de kwaliteit van de graphics van het spel. Het is namelijk te zien dat iemand met een WiiMote het spel speelt terwijl beelden van de Xbox 360 versie getoond worden. De reclame zal niet langer vertoond worden.

Electronic Arts legde uit dat Wii beelden niet van 'uitzendkwaliteit' waren en dat er besloten was om Xbox 360 opnamen te laten zien. De resolutie van de Xbox 360 game is een stuk hoger en daardoor beter bruikbaar om te tonen," aldus ASA.
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?