Electronic Arts getroffen door financiële crisis

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Electronic Arts, een van de bekendste multinationals die zich op games richt, heeft te lijden onder de roerige tijden. De ontwikkelaar, marketeer, uitgever en distributeur stelt de omzet- en winstverwachting van het fiscale jaar 2009 naar beneden af.

Eerder boekte het bedrijf nog een recordwinst, maar ziet het er nu naar uit dat er drastische maatregelen genomen moeten worden om de omzetdaling te compenseren. Net zoals Sony eerder al aankondigde gaat Electronic Arts hoogstwaarschijnlijk ook het aantal werknemers terugschroeven, inleveren op de kwaliteit van faciliteiten en het aantal uitgegeven en ontwikkelde games verminderen. Er is geen sprake van een dreiging van directe massaontslagen bij het bedrijf, maar voor het fiscale jaar van 2010 zullen er waarschijnlijk wel structureel mensen ontslagen worden.

Waar we eerder nog een grote verbetering zagen in de kwaliteit van onze belangrijkste producten, zijn de verkoopcijfers van de vakantieperioden niet toereikend. Door deze wanprestatie en onzekere economische tijden zullen wij stappen ondernemen om onze uitgaven te verminderen, met als ultiem doel de winst te maximaliseren

Consumenten zouden dankzij de economische teruggang minder makkelijk een spel kopen van een nieuwe franchise. Ze zouden zich daarmee nog niet kunnen identificeren doordat ze geen ervaring met de serie hebben en in combinatie met toenemende financiële onzekerheid leidt dit tot de huidige situatie.

Mirror's Edge is het grootste slachtoffer daarvan geworden. De oververzadigde vakantieperiode wordt ook als oorzaak aangewezen. Dankzij de vele spellen waren de verkopen van individuele spellen slechter. In februari 2009 zal er pas een exacte winstverwachting gepubliceerd worden.

Lees meer