Eerste gametoernooi voor 9-jarigen

HILVERSUM - Het kindertelevisieprogramma Villa Achterwerk organiseert onder de naam Hand Held 2008 een gametoernooi voor kinderen van negen tot veertien jaar op de Nintendo DS.

Volgens het VPRO-programma is het voor het eerst dat voor zulke jonge gamers een wedstrijd wordt georganiseerd. Dat maakte de omroep woensdag bekend.

Deelnemers moeten zich zien te plaatsen via de voorrondes op 4 mei. De halve finales en finale zijn later in mei in de tv-studio in Hilversum. Een verslag van het toernooi is te zien op 11, 18 en 25 mei en de finale op 1 juni bij Villa Achterwerk.

"Er zijn voor 9- tot 14-jarigen zeer weinig gametoernooien, terwijl ze wel veel gamen. Als ze al ergens aan mee mogen doen, staan ze vaak tegenover spelers die twee keer zo oud zijn. De populariteit van de draagbare computers (handhelds) is in deze leeftijdsgroep veel hoger dan van de nieuwe consoles zoals de PlayStation 3, Xbox 360 of Nintendo Wii. Van alle handhelds is de Nintendo DS het meest populair onder de doelgroep, bij zowel jongens als meisjes, vandaar dat dit het ideale platform is om een toernooi voor deze leeftijdsgroep te organiseren."

Aldus de organisatie.

De spellen waar het toernooi om draait zijn Mario Kart, Mario Party en Tetris.

(c) ANP
Bron: Nu.nl

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?