Eerste details PlayStation 5 prijsgegeven

Geplaatst: 16 april 2019 20:25
Aangepast: 17 maart 2024 13:14

In een exclusief interview met Wired heeft Lead System Architecht Mark Cerny van Sony de eerste details prijsgegeven over de PlayStation 5. Dat de console in de maak is was al wel duidelijk, maar tot op heden bleef het nog erg stil rondom het nieuwe stuk hardware.

De officiële naam van de nieuwe Sony console is nog niet bekendgemaakt, maar gezien de naamgeving van de eerdere consoles van Sony is het aannemelijk dat het de naam PlayStation 5 gaat dragen. Volgens Cerny wordt het niet zomaar een geüpgradede versie van de PlayStation 4, maar moet de console een nieuwe game ervaring bieden. Om dit voor elkaar te boksen wordt de console uitgerust met een derde generatie AMD Ryzen processor en een GPU op basis van AMD's Radeon Navi waardoor een resolutie van 8K bereikt kan worden. Ook op het audiotechnische vlak wordt het beter, maar daarover liet Cerny zich verder niet echt uit.

PlayStation 5 Logo

In het interview heeft Cerny bevestigd dat de nieuwe console ook PlayStation 4 games ondersteunt. Inmiddels zijn er al developer kits in omloop waarmee ontwikkelaars hun games al voor de nieuwe console kunnen ontwikkelen. Wie verwacht dit jaar al met de PlayStation 5 aan de slag te kunnen wordt teleurgesteld, want in 2019 is dat zeker nog niet het geval.

Bron: Wired
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord