EA verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20

Geplaatst: 3 december 2019 11:29
Aangepast: 3 december 2019 11:29

EA verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20. De oud-voetballer werd verwijderd naar aanleiding van het uiten van de Hitlergroet op televisie.

EA Sports heeft onlangs besloten om Marco van Basten uit hun voetbalgame FIFA 20 te verwijderen. De voormalig Nederlands profvoetballer werd uit de game verwijderd nadat hij "sieg heil" op televisie zei. Wanneer spelers de game openen, komt er direct een melding in het scherm die aangeeft dat van Basten tot nadere kennisgeving uit de game is verwijderd. Hij is nu niet meer beschikbaar in de Ultimate Team-modus en ook de ICON-items van van Basten zijn niet meer beschikbaar. Eenieder die de profvoetballer al in zijn Ultimate Team had, kan nog wel met hem blijven spelen. Het is niet de eerste keer dat EA besluit een voetballer niet meer te willen associëren met haar voetbalgames. Begin dit jaar mocht Ronaldo niet langer het boegbeeld van FIFA 19 zijn nadat de voetballer verdacht werd van onder andere verkrachting.

FIFA 20 is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Of de verwijdering van Marco van Basten tijdelijk is, is momenteel nog niet bekend.

Bron: EA Sports
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 20

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

27 september 2019

Ontwikkelaar

EA Vancouver

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord