EA onthult info en releasedatum Battlefield 2042

Geplaatst: 9 juni 2021 20:55

Vandaag is dan eindelijk Battlefield 2042 officieel aangekondigd. De nieuwste Battlefield speelt zich dus niet al te ver in de toekomst af en heeft al een eerste trailer gekregen. Nog geen paar uur later brengt EA echter meer nieuws naar buiten over Battlefield 2042.

De wereld van Battlefield 2042 balanceert op het randje van de afgrond. Er heerst hongersnood, er is een tekort aan energie en ook schoon water is lastig verkrijgbaar. De wereld verkeert dus in een crisis, waarvoor zowel de Verenigde Staten als Rusland een andere oplossing denken te hebben. De Specialists - bestaande uit vier verschillende klassen - kiezen een zijde en vechten niet voor een vlag, maar voor de toekomst van de wereld. Dat vechten wordt gedaan in een viertal modi. Conquest en Breakthrough keren terug. In deze twee modi kunnen spelers op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series met 128 spelers gelijktijdig de strijd aan. Spelers op de PlayStation 4 en Xbox One, moeten het echter helaas doen met een player cap van 64, waarbij ook de maps een stukje kleiner zijn gemaakt. De maps op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series moeten groter dan ooit worden, waarbij natuurlijke fenomenen het landschap teisteren. Hierdoor veranderd de map drastisch gedurende het spelen.

 1 1 1 1

Daarnaast kunnen we ook van start in Hazard Zone. Deze modus is een squad based speltype en is compleet nieuw in de franchise. Ook komt er nog een modus aan die in mysterie gehuld blijft. Deze modus is in ontwikkeling bij DICE LA en moet een liefdesverklaring voor de Battlefield-fan worden. Voorlopig krijgen we over deze mystery modus nog niets te zien. Deze wordt namelijk gepresenteerd tijdens de EA Play Show op 22 juli 2021.

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober aanstaande voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. Op 13 juni worden de eerste gameplaybeelden vrijgegeven. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk tijdens de Xbox/ Bethesda presentatie gedaan. Wil jij live met ons meekijken? Check dan ons Twitch-kanaal! Daar hosten wij namelijk vrijwel alle grote E3 streams!

Bron: Electronic Arts
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield 2042

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 november 2021

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord