EA gokt op goedkopere maar kortere games

Dat 2010 een mooi jaar voor game liefhebbers gaat worden is al bijna zeker, vooral als je kijkt naar al die geweldige titels die al in dit eerste kwartaal het levenslicht zullen zien. Het enige probleem is het geld, want waar moet je in vredesnaam al dat geld vandaan halen om al die toppers binnen te halen? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tijd die je nodig hebt om alles grondig door te spelen. Echter, als we de mening van Jason DeLong - senior producer bij EA Canada - erbij pakken staat ons iets heel anders te wachten dit jaar.

Volgens DeLong kunnen we dit jaar games verwachten die over het algemeen korter duren en waarvan ook de prijs een stuk lager zal zijn. Het tekort aan gameplay wordt dan opgevuld door aanvullende downloadable content waarvoor je extra dient te bètalen.

I think that we're going to start to see - maybe not in the next year, but in the near future games go down the route of smaller up-front experiences and lower prices at the beginning and then the ability to extend the game through episodic material or future feature material. I think that's a direction we're probably heading in.

Zo heb je inderdaad de tijd om meer games te spelen in minder tijd en voelt je portemonnee ook wat zwaarder dan je na al die aankopen had gedacht, maar het probleem is hier dat je de extra content die normaal wel vanaf het begin al aan de game is gekoppeld in dit geval mist. We zullen zien of DeLong's voorspelling inderdaad uit gaat komen dit jaar, maar of het dan positief uit zal pakken blijft maar de vraag.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?