Duitsland heft verbod op hakenkruizen in games op

Duitsland en hakenkruizen in games gaan al jaren niet hand in hand. Onze oosterburen staan er al jaren om bekend behoorlijk streng op te treden tegen het gebruik van nazisymbolen in games, wat nogal eens tot een ban van een game heeft geleid. De USK, het Duitse keuringsinstituut voor media, heeft vandaag aangegeven dat deze ban intussen van de baan mag. Wunderbar!

Dit is goed nieuws voor uitgevers als Bethesda en Activision, die met games als Wolfenstein en Call of Duty flink hebben moeten censureren om de games überhaupt in Duitsland aan de man te krijgen. Dit heeft in het verleden nogal eens tot oproer geleid, gezien films wel hakenkruizen mogen tonen omdat deze volgens de Duitse wet als een kunstvorm mogen worden beschouwd. Diezelfde wet achtte tot vandaag het gebruik van nazisymbolen in games 'anticonstitutioneel'.

Wolfenstein II_4

Deze wijziging betekent overigens niet dat iedere game met hakenkruizen nu over de toonbank mag. Het betekent wel dat de USK deze niet direct afkeurt, maar deze goed onder de loep neemt en van een passende leeftijdsclassificatie voorziet. Wanneer het gebruik van nazisymbolen aanzet tot verheerlijking van nationaal socialisme, wordt de game alsnog afgekeurd.

BRON USK
TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?