Duitsland heft verbod op hakenkruizen in games op

Geplaatst:

Duitsland en hakenkruizen in games gaan al jaren niet hand in hand. Onze oosterburen staan er al jaren om bekend behoorlijk streng op te treden tegen het gebruik van nazisymbolen in games, wat nogal eens tot een ban van een game heeft geleid. De USK, het Duitse keuringsinstituut voor media, heeft vandaag aangegeven dat deze ban intussen van de baan mag. Wunderbar!

Dit is goed nieuws voor uitgevers als Bethesda en Activision, die met games als Wolfenstein en Call of Duty flink hebben moeten censureren om de games überhaupt in Duitsland aan de man te krijgen. Dit heeft in het verleden nogal eens tot oproer geleid, gezien films wel hakenkruizen mogen tonen omdat deze volgens de Duitse wet als een kunstvorm mogen worden beschouwd. Diezelfde wet achtte tot vandaag het gebruik van nazisymbolen in games 'anticonstitutioneel'.

onbekend

Deze wijziging betekent overigens niet dat iedere game met hakenkruizen nu over de toonbank mag. Het betekent wel dat de USK deze niet direct afkeurt, maar deze goed onder de loep neemt en van een passende leeftijdsclassificatie voorziet. Wanneer het gebruik van nazisymbolen aanzet tot verheerlijking van nationaal socialisme, wordt de game alsnog afgekeurd.

Bron: USK
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord