DualShock 4 werkt niet bij PlayStation 5-games

Er is informatie verschaft over de compatibiliteit van PlayStation 4-randapparatuur en-accessoires met de PlayStation 5. Hieruit blijkt dat de DualShock 4 niet werkt met PlayStation 5-games.

Tijdens het Future of Gaming-evenement van Sony in juni waren er naast de onthulling van de PlayStation 5 ook accessoires ervan bekendgemaakt, zoals een loading dock, remotes en een headset. Volgens Sony riep dit bij velen de vraag op of hun randapparatuur van de PlayStation 4 ook compatibel is met PlayStation 5. In de blogpost wordt dat beantwoord: ja en nee. Veel PlayStation 4-accessoires zijn werkzaam met de aankomende next-gen console. Hieronder vallen mede de draadloze Platinum en Gold headsets, de PlayStation Move Motion Controllers, de PlayStation VR Aim Controller en accessoires zoals racesturen, arcadesticks en fightsticks. De DualShock 4 werkt echter niet met PlayStation 5-games. Als reden hiervoor wordt gegeven dat de next-gen games zo goed mogelijk ervaren moet worden en dat kan volgens Sony alleen via de nieuwe features van de DualSense controller. De DualShock 4 controller is echter wel compatibel met PlayStation 4-games die ondersteund worden door de PlayStation 5. Daarnaast is de PlayStation Camera ook te gebruiken voor de PlayStation 5 met ondersteunde PlayStation VR-games, maar heeft het wel een adapter nodig. Gelukkig is Sony daarin niet de slechtste en gaat die adapter gratis geleverd worden voor VR-gebruikers.

Gaandeweg wordt er steeds meer informatie verschaft over de PlayStation 5, zoals welke games naar de next-gen console komen. De releasedatum is echter vooralsnog onbekend.

Over auteur Dionne Lips

Dionne Lips Klaar om even een potje te schieten? Pas dan maar op dat je niet tegenover Dionne staat. De beste dame wint namelijk Fortnite-toernooien en schroomt zich ook niet om je even te vernietigen in Warzone. Heeft ze zin om te chillen, dan duikt ze boeken in of verliest ze zich in de lore van een RPG. Ja, Dionne heeft zeg maar van alles wat.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?