Driekwart Nederlanders aan het gamen

AMSTERDAM - Nederlanders besteden gemiddeld vier uur per week aan computergames. Bijna driekwart (72 procent) van de bevolking van 8 jaar en ouder speelt dergelijke spelletjes, dus ze worden niet alleen door jongeren gewaardeerd.

Dat blijkt uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2008, dat TNS NIPO in april uitvoerde onder vijfduizend Nederlanders.

Volgens het onderzoeksbureau is dat aantal representatief voor de ruim 12 miljoen Nederlanders van 8 jaar en ouder met toegang tot internet, meldde een woordvoerder woensdag.

Museum

De medewerkers van TNS NIPO noemen het opvallend dat mensen die wel eens een museum, theater of filmhuis bezoeken evenveel, en soms meer, gamen dan degenen die dat niet doen. Gaming nestelt zich qua mediaconsumptie tussen andere grote mediatypen als tv, radio en internet (gemiddeld meer dan vier uur per week).

Dagbladen en tijdschriften worden gemiddeld minder dan vier uur per week geraadpleegd. Puzzelgames blijken het populairst, gevolgd door adventure-/strategie-games en braintraininggames. Pas op de vierde plaats komen de pure vecht- en schietgames.

Bron: Nu.nl

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?