Dreamcast-games op de Xbox

Voormalig SEGA baas Isao Okawa wilde dat de games die voor de Dreamcast ontwikkeld werden ook op de Xbox speelbaar zouden zijn. Toen eenmaal de PlayStation 2 uitkwam in 1998 was het gebeurd met de Dreamcast. Okawa zou zelfs bij Bill Gates op bezoek zijn geweest om de mogelijkheden te bespreken. Dit bleek echter verspilde moeite, want Bill Gates wilde de online mogelijkheden exclusief voor Xbox games behouden.

Volgens oud medewerker Sam Furuka gaf Okawa $900 miljoen uit eigen zak aan SEGA, voordat hij overleed in 2001. Datzelfde jaar nog droeg men Peter Moore op te stoppen met de Dreamcast. Vandaag de dag is SEGA alleen nog maar bezig met het ontwikkelen en uitgeven van games, waardoor een nieuwe console uiterst onwaarschijnlijk lijkt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?