Downloadsnelheid games op PlayStation verlaagd

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 13:20

Na YouTube, Netflix en Disney+ moet ook PlayStation aan de gevolgen van het coronavirus geloven. Sony heeft de downloadsnelheid van games naar beneden geschroefd om de services stabiel te houden.

Nu mensen massaal thuisblijven als gevolg van het coronavirus zoeken velen van ons hun heil in films, series en videogames. Aangezien vrijwel de hele wereld in een soort lockdown verkeert is het ook niet zo gek dat de druk op de services toeneemt. Om die druk wat weg te nemen en daarmee de stabiliteit te verhogen hebben YouTube, Netflix en Disney+ al de kwaliteit van hun content iets verlaagd. Hierdoor is je beeldkwaliteit minder, maar kun je in ieder geval nog wel gewoon je films en series blijven checken. Sony PlayStation liet zich vandaag op hun blog uit over de maatregelen die zij nemen om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven gamen. Het gevolg is dat het langer kan duren voordat je games gedownload zijn.

PlayStation Logo2

Hoe lang deze aanpassing nog gaat duren is niet bekend en heeft alles te maken met hoe het virus zich ontwikkeld. De maatregelen hebben geen invloed op het gamen zelf.

Bron: PlayStation Blog
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord