DOOM Eternal haalt Denuvo Anti-Cheat weg

Geplaatst:
Aangepast: 21 mei 2020 21:01

De ontwikkelaar van DOOM Eternal, id Software, heeft besloten om Denuvo Anti-Cheat weg te halen bij de volgende DOOM Eternal pc-update. Dit besluit is genomen na de vele ophef over het anti-cheatprogramma in de eerste DOOM Eternal pc-update van 15 mei.

Door de klachtenregen van spelers die ontstond na de invoering van Denuvo Anti-Cheat in DOOM Eternal, heeft id Software aangekondigd dat de anti-cheat technologie er bij de volgende update niet langer in blijft zitten. Dit heeft Matty Stratton, de uitvoerend producent van DOOM Eternal, vandaag laten weten via Reddit. Veel spelers ondervonden namelijk prestatie- en stabiliteitsproblemen en schreven dit toe aan de Denuvo Anti-Cheat. Stratton heeft echter in hetzelfde bericht aangegeven dat dit ongerelateerd is aan het anti-cheatprogramma. De ontwikkelaar kijkt al wel naar manieren waarop in de toekomst cheaters tegengegaan kunnen worden, waarbij ze het vooral belangrijk vinden dat er anti-cheat technologie ingezet wordt bij ranked of competitive play. Ook overweegt id Software om campaign-spelers de optie te geven om zonder anti-cheat software te kunnen spelen.

Meer details over de aankomende update laten nog even op zich wachten, maar daar wordt binnenkort meer over onthuld door id Software.

Bron: Reddit
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot DOOM Eternal

Series

DOOM

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

20 maart 2020

Ontwikkelaar

id Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord