Diablo II Resurrected

  • Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
  • Eerste releasedatum 2021
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Actie, RPG, Dungeon Crawler
  • Gameliner score -

Diablo 2 Resurrected gaat PS5 DualSense-functies gebruiken

Tijdens een gesprek op BlizzConline gaven ontwikkelaars Robert Gallerani en Maxine Virtue inzicht in de afwegingen die gemaakt worden bij het maken van de Diablo 2: Resurrected remake. Het is interessant dat ze de PlayStation 5 DualSense-functies zo goed mogelijk willen benutten.

Vorige maand werd Diablo 2: Resurrected onthuld tijdens BlizzConline. Tijdens het evenement was er een rondetafelgesprek met twee van de ontwikkelaars, Gallerani en Virtue. Ze lieten weten dat ze nog zoekende zijn naar de beste manier om de controller te gebruiken. Gallerani zei "We zijn nog steeds aan het bedenken hoe we [de DualSense] willen gebruiken, maar de haptic feedback van de controller is echt spannend en daarom willen we er zeker van zijn dat we daarvan profiteren." Haptic feedback kan de controller op een hele specifieke manieren laten trillen en is daarmee geavanceerder dan trilfunctie op vorige controllers. Ook vertelde Gallerani over kleine aanpassingen die ze maken aan Diablo 2 voor spelers die een controller gebruiken. Als voorbeeld noemde hij het teleporteren van de Sorceress. Het personage kon naar een specifieke plaats teleporteren door daar te klikken met de cursor, maar met een controller heb je geen cursor. Het teleporteren heeft daarom nu een vaste afstand. Bij andere abilities, waar je bijvoorbeeld hulp kan spawnen, kan een specifieke plaats gekozen worden. Er zijn ook abilities waar je de knop ingedrukt kan houden om toch een cursor te krijgen. Gallerani en Virtue laten zien dat er hard wordt gewerkt om de speelervaring zo goed mogelijk te maken op ieder platform.

Diablo 2 Resurrected

Diablo 2: Resurrected komt later in 2021 uit op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en Nintendo Switch.

BRON UnGeek

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?