Details Google Stadia onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 8 juni 2019 11:52

Vandaag heeft Google tijdens het Stadia Connect evenement veel nieuwe details onthuld over Google Stadia. Zo zijn onder meer de prijs, releasedatum en verdere details rondom de dienst vrijgegeven.

Tijdens de Stadia Connect presentatie van Google is bekendgemaakt dat het bedrijf al jarenlang werkt aan de service. Google Stadia biedt een platform waarop je je games kunt spelen, waar je ook bent en zonder dat je in het bezit moet zijn van een console. Met Stadia kun je games spelen op 4K, HDR Video, 60 frames per seconde en 5.1 Surround Sound. Volgens Google is een internetsnelheid van 35 mbps voldoende om deze maximale instellingen te kunnen gebruiken, maar ook bij een lagere internetsnelheid kun je nog steeds games spelen met goede settings. Om Stadia te kunnen gebruiken op je televisie, heb je een Chromecast Ultra nodig.

Google brengt daarnaast ook een eigen controller op de markt, waarmee je de games kunt spelen. Stadia is in twee vormen beschikbaar; Stadia Base en Stadia Pro. De eerstgenoemde is de gratis versie. Hiermee kun je wel gewoon games kopen en spelen, maar niet in optimale kwaliteit, krijg je geen exclusieve kortingen en ontvang je geen gratis games. Stadia Pro kost € 9,99 per maand en levert je regelmatig een gratis game op, exclusieve kortingen en je kunt de games in optimale kwaliteit spelen. Om direct goed van start te kunnen gaan is er, in een beperkte oplage, een Founder's Edition verkrijgbaar. Dit bestaat uit een limited edition Stadia controller, een Chromecast Ultra, een Stadia gebruikersnaam en drie maanden gratis Stadia Pro lidmaatschap.

In de presentatie zijn ook vast een behoorlijke hoeveelheid games onthuld. Tot voor kort was in ieder geval bekend dat Assassin's Creed Odyssey onderdeel uitmaakt van de Stadia bibliotheek. Daarnaast zijn tijdens Stadia Connect ook Destiny 2, Baldur's Gate 3, Doom Eternal, Mortal Kombat 11, de Tomb Raider-trilogie, Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, Dragon Ball Xenoverse 2, Football Manager 2020, Darksiders Genesis, Just Dance, Gylt, The Crew 2, Borderlands 3, Final Fantasy XV, Rage 2 en Wolfenstein Youngblood voor Stadia onthuld. Tot slot maakte Google in de presentatie bekend dat Stadia vanaf november in Nederland beschikbaar is.

Bron: YouTube
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord