Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Tomb Raider: Underworld

  • Ontwikkelaar Crystal Dynamics
  • Eerste releasedatum 21 november 2008
  • Platformen Pc, PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii
  • Genre Actie, Avonturen
  • Gameliner score

Dertig ontslagen bij Crystal Dynamics

Zojuist heeft Eidos Interactive bekendgemaakt dat ontwikkelaar Crystal Dynamics dit weekend dertig mensen op straat heeft gezet. Dit in verband met de teleurstellende resultaten van Tomb Raider: Underworld.

De ontslagen bij Crystal Dynamics hebben vooralsnog niets te maken met de economische crisis. De game ging maar liefst 1,3 miljoen keer over de toonbank, en dat was niet voldoende voor Eidos, aangezien zij de focus volledig op de Tomb Raider-franchise hadden gelegd. De uitgever zag noodzaak om dus flink in de kosten te gaan snijden, aldus Eidos.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?