Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

De Valve hacker is opgepakt

De twintigjarige man die in april van dit jaar enkele bewijzen publiceerde dat hij de Steam-servers van Valve had gehackt, is zojuist in Maastricht opgepakt. Hij kwam met onder andere creditcardtransacties en bedrijfsgegevens van Valve naar buiten.

Dit was niet de enige misdaad op zijn naam, ook heeft hij een tijd geleden de server van Activision gehackt. Waar hij de vroege versie van Enemy Territory: Quake Wars afhaalde. Ook blijkt hij van Engelse ticket-website enkele creditcardgegevens gestolen te hebben. De man verdiende goed aan zijn hackwerk, want hij gaf zo'n 13 miljoen uit aan online pokeren, laptops, MP3-spelers en TV's. De man is door een speciaal team dat zich bezighoud met elektronische beveiliging gearresteerd.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?