De PS3 verkocht goed tijdens de feestdagen

Geplaatst: 7 januari 2008 14:19
Aangepast: 4 mei 2018 16:59

SCE (Sony Computer Entertainment) heeft vandaag laten weten dat de PlayStation 3 goed is verkocht tijdens de maand december. Zo zijn er in de VS 1,2 miljoen PlayStation 3-consoles verkocht tussen 23 november en 31 december. Door deze verkopen komt nu het aantal verkochte PlayStation 3-consoles op 3,9 miljoen in de VS.

Door de prijsverlaging is de PlayStation 3 de afgelopen drie maanden sterk in populariteit gestegen. Maar ook de release van games als Assassin's Creed, Uncharted: Drake's Fortune en Ratchet and Clank: Tools of Destruction hebben meegeholpen aan het stijgende aantal verkochte PlayStation 3-consoles.

Nintendo en Microsoft hebben nog geen cijfers losgelaten over hun verkopen tijdens de feestdagen. We kunnen dus nog geen vergelijking maken wie er het best heeft gepresteerd tijdens de feestdagen. Ook cijfers uit Europa laten nog op zich wachten.

De PlayStation 3 werd echter wel verslagen door de PSP. De PSP verkocht 1,4 miljoen keer in de VS, 0,2 miljoen keer meer dan de PlayStation 3. Ook de voorganger, de PlayStation 2, verkocht meer, namelijk 1,3 miljoen keer, wat neerkomt op 100.000 stuks meer dan de PS3.

Lees meer