Check hier alle PlayStation State of Play content

De PlayStation Portable is vijf jaar in Amerika

Sony viert vandaag het vijfjarig bestaan van de PlayStation Portable, welke gereleased is in Amerika op 24 maart 2005.

Sinds de lancering heeft Sony 17 miljoen PSP's verkocht in Amerika.

Five years ago, PlayStation had yet to break into the portable market.

Aldus, SCEA vice president Peter Dille....

Today, the PSP system is a well-established handheld platform that continuously redefines portable entertainment with quality that's unparalleled. As PSP celebrates its fifth anniversary, the best is yet to come. We're very excited about the vibrant 2010 lineup and are committed to continuing to offer entertainment experiences and immersive gameplay only possible on the PlayStation platform.

Sinds 2005 hebben meer dan 245 developers hun games uitgebracht voor deze handheld, welke bij elkaar meer dan 520 titels voor Amerika op UMD hebben uitgebracht en meer dan 300 voor het PlayStation Netwerk.

PlayStation Network is geïntroduceerd in 2007. Sinds de lancering van PlayStation Network hebben PSP-bezitters keus uit meer meer dan 20.000 films en TV series, digitale comics en daarnaast nog eens keus uit meer dan 300 games, waarvan een hoop exclusief zijn voor de PSP.

In de herfst van 2009 kwam Sony met de PSPgo waarmee je enkel digitale software kunt downloaden van PlayStation Network, om te kunnen spelen. Namens de Gameliner redactie, wil ik de Sony PSP feliciteren met dit vijfjarig jubileum.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?