De PlayStation 2 is 9 geworden

Misschien is dit wel de console die het nog het langst meegaat bij de consumenten. De oude vertrouwde PlayStation 2 is namelijk 9 jaar geworden. Kan jij je nog herinneren dat de PlayStation 2 in de speelgoedboeken stond, met het prijskaartje van 1100 gulden?

Voor de gelegenheid heeft Sony een paar leuke feiten over de PlayStation 2 bekendgemaakt;

- In Amerika is er een PlayStation 2 in één op de drie huishoudens te vinden.
- Maar liefst 140 miljoen mensen bezitten een PlayStation 2.
- De SOCOM franchise is één van de meest populaire titels op de PlayStation 2. Sinds het verschijnen van SOCOM: U.S. Navy Seal's in 2002 is er al 530 miljoen uur online gespeeld. Als je dit bij elkaar optelt staat dit gelijk aan 60.000 jaar online gameplay.
- Er zijn meer dan 500 miljoen games verkocht binnen Amerika.
- Sinds de lancering hebben meer dan 485 ontwikkelaars een titel gemaakt voor het platform.
- Aan het einde van het fiscale jaar zijn er bijna 10.000 titels beschikbaar voor het platform.

Sony zelf had ook nog wat te zeggen. Dat lees je hieronder

With nine years under its belt, the PlayStation 2 system shows no signs of slowing down and at $99 it still offers hours of fun for the whole family. The PlayStation 2 system is well on its way to delivering ten years of value to consumers and will continue to serve as a testament to the leading innovation and unbeatable entertainment the PlayStation brand provides its consumers.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?