Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content

Data van PlayStation 5-games wordt verzameld

Over precies een maand verschijnt de PlayStation 5 hier op de markt. Wanneer de console is uitgebracht, verzamelt Sony data om de verkoeling van de console te verbeteren.

Middels een teardownvideo liet Sony ons de binnenkant van de PlayStation 5 zien en nieuwe details over de next-gen console. Eén van de onthullingen was dat de nogal grote console te danken is aan de verkoeling van het systeem. Dankzij een vertaling van een artikel op 4Gamer.net zijn we iets wijzer geworden over de optimalisatie van het verkoelingssysteem. Yasuhiro Ootori, Sony's hoofd van mechanisch design, zegt namelijk dat Sony van plan is om data te verzamelen van de Accelerated Processing Unit die de ventilator van stroom voorziet. De feedback daarvan wordt vervolgens gebruikt om de verkoeling en ventilatorregeling te optimaliseren. De data van de APU's gedrag in elk individuele game wordt daarbij gebruikt.

PS510

De PlayStation 5 is vanaf 19 november beschikbaar.

BRON 4Gamer.net

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?