Cyberpunk 2077

  • Ontwikkelaar CD Projekt RED
  • Eerste releasedatum 10 december 2020
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar reageert op Coronacrisis

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft een verklaring afgelegd over de impact van de wereldwijde Coronacrisis op haar bedrijf. In het laatste winstrapport van het bedrijf meldt het Poolse bedrijf dat het niet verwacht dat de pandemie de komende periode en daarna een significante impact zal hebben op de geplande activiteiten.

Voor alsnog worden er "preventieve acties" ondernomen om de verspreiding van de ziekte te verminderen. De meeste medewerkers van het bedrijf voeren hun werkzaamheden uit vanuit huis. Een enkeling werkt werkt op kantoor om kritieke taken te blijven uitvoeren. Volgens de ontwikkelaar gebeurt dit op "roterende basis". De ontwikkelaar verschijnt in tijden van de pandemie niet op beurzen of conferenties; het heeft haar deelname aan PAX East en GDC geannuleerd. De technische infrastructuur lijkt op dit moment niet beïnvloed, zo luidt het statement. Volgens het bedrijf liggen alle projecten op schema, als resultaat van een "efficiënte aanpak". Ook is de ontwikkelaar vooralsnog niet bang dat de crisis een negatief effect heeft op de verkoop van haar games. De "overgrote meerderheid" van de spelverkopen van de ontwikkelaar vinden digitaal plaats, waardoor het bedrijf "grotendeels ongevoelig is voor de huidige omstandigheden".

Cyberpunk 20776

De volgende game die in de pijpleiding zit is Cyberpunk 2077. Naar verwachting verschijnt de game in september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het bedrijf heeft (nog) geen verkoopprognoses voor het spel aangekondigd en ook niet gezegd of de Coronacrisis enig effect zal hebben op haar plannen om het spel tijdig uit te brengen.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?