Cyberpunk 2077-ontwikkelaar reageert op Coronacrisis

Geplaatst:
Aangepast: 9 april 2020 11:21

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft een verklaring afgelegd over de impact van de wereldwijde Coronacrisis op haar bedrijf. In het laatste winstrapport van het bedrijf meldt het Poolse bedrijf dat het niet verwacht dat de pandemie de komende periode en daarna een significante impact zal hebben op de geplande activiteiten.

Voor alsnog worden er "preventieve acties" ondernomen om de verspreiding van de ziekte te verminderen. De meeste medewerkers van het bedrijf voeren hun werkzaamheden uit vanuit huis. Een enkeling werkt werkt op kantoor om kritieke taken te blijven uitvoeren. Volgens de ontwikkelaar gebeurt dit op "roterende basis". De ontwikkelaar verschijnt in tijden van de pandemie niet op beurzen of conferenties; het heeft haar deelname aan PAX East en GDC geannuleerd. De technische infrastructuur lijkt op dit moment niet beïnvloed, zo luidt het statement. Volgens het bedrijf liggen alle projecten op schema, als resultaat van een "efficiënte aanpak". Ook is de ontwikkelaar vooralsnog niet bang dat de crisis een negatief effect heeft op de verkoop van haar games. De "overgrote meerderheid" van de spelverkopen van de ontwikkelaar vinden digitaal plaats, waardoor het bedrijf "grotendeels ongevoelig is voor de huidige omstandigheden".

De volgende game die in de pijpleiding zit is Cyberpunk 2077. Naar verwachting verschijnt de game in september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het bedrijf heeft (nog) geen verkoopprognoses voor het spel aangekondigd en ook niet gezegd of de Coronacrisis enig effect zal hebben op haar plannen om het spel tijdig uit te brengen.

Bron: CD Projekt Red

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord