Cyberpunk 2077 geïnspireerd door Deus Ex

Geplaatst: 24 april 2019 12:05
Aangepast: 24 april 2019 12:06

Cyberpunk 2077 is geïnspireerd door Deus Ex, geeft CD Projekt Red aan. Ook wordt er voor de game inspiratie gehaald uit games als Vampire: The Masquerade en The Elder Scrolls.

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 nadert haar einde en ontwikkelaar CD Projekt Red schetst nu een duidelijker beeld van hoe de game er precies uit moet komen te zien. In een interview met het Spaanse AreaJugones geeft quest director Mateusz Tomaskiewicz aan dat hij veel inspiratie haalt uit games als Deus Ex, Vampire: The Masquerade en The Elder Scrolls. Deze alom geprezen first-person RPG's zijn een grote inspiratiebron geweest voor de gameplay en de manier waarop het verhaal wordt verteld door middel van quests en sidequests. Tevens geeft Tomaskiewicz aan dat de game intussen al sterk is veranderd ten opzichte van de demo die we vorig jaar op de E3 hebben gezien.

Cyberpunk 2077 heeft nog geen exacte releasedatum, maar hopelijk leren we daar spoedig meer over.

Bron: AreaJugones
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord