Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Crytek South Korea geopend

Met de wereldwijde kredietcrisis en een vrijwel zekere recessie aan de deur hebben veel ontwikkelaars moeite om nog winstgevend te zijn. Zo meldden wij twee maanden terug nog dat Ensemble Studios, de ontwikkelaar van onder andere Age of Empires, Age of Mythology en Halo Wars haar deuren ging sluiten. Gelukkig doet niet elke ontwikkelaar slechte zaken. Crytek, bekend van onder meer Far Cry en Crysis, heeft laten weten dat ze een nieuwe studio in Zuid-Korea hebben geopend.

Sinds 1999 bestaat Crytek en heeft het goede zaken gedaan. Aanvankelijk hadden ze slechts één studio in Duitsland, maar nu heeft het bedrijf vier kantoren verspreid over Frankfurt, Boedapest, Kiev en sinds kort dus Seoel. Het doel van het vierde kantoor is om Aziatische game-ontwikkelaars te helpen met de implementatie van de CryEngine. Dat is een zogenaamde framework, of basis waarop spellen gebouwd kunnen worden voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?