Clinton wil minderjarige gamers beschermen

De game-industrie ligt regelmatig onder vuur. Zeuren over leeftijdratings en grof taalgebruik of ongepaste beelden is helemaal 'hot' in de politiek. Discussies over het verbannen van games blijven komen. Hilary Clinton heeft ook zo haar visie over games en wil, als zij over een klein jaar tot president gekozen wordt, de gamende jeugd gaan beschermen.

'When I am President, I will work to protect children from inappropriate video game content," aldus de democratische presidentskandidate.

Haar doel is niet om de ontwikkelaars aan te pakken, maar de winkeliers. Ontwikkelaars mogen gewelddadige games blijven maken, maar winkeliers mogen deze games dan alleen verkopen aan volwassenen. Wanneer ze games met een 18+-rating toch verkopen aan minderjarigen, zullen ze vervolgd worden. Tenminste, als ze haar plan kan invoeren.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?