Claim hack PlayStation Network is een leugen

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteren hielp een zelfbenoemd lid van hackersgroep Anonymous het gerucht de wereld in dat het PlayStation Network gehacked zou zijn. Vijftig gigabyte aan gegevens zou buitgemaakt zijn. Hierin zouden de wachtwoorden en gebruikersnamen staan van zo'n tien miljoen gebruikers, volgens de hacker. Sony heeft vandaag gereageerd op de bewering. Het is simpelweg een leugen, aldus het Japanse bedrijf.

Vrijwel meteen nadat de geruchten de wereld in geholpen werden, twijfelde menig gamesite al aan de waarheid. Zeker toen op Twitter de link naar een 'voorproefje' van het volledige databestand verscheen, laaide de scepsis op. Kotaku merkte bijvoorbeeld scherp op dat de lijst een kopie is van een andere (ongerelateerde) wachtwoordenlijst, die al in maart online kwam te staan.

Het is goed nieuws voor menig gamer. Het PlayStation Network werd in april 2011 al eens gehacked. Toen moest het online platform enige tijd offline.

We can confirm that the recent claim that PSN was illegally hacked & that customer PWs and email addresses were accessed is completely false.
Lees meer