Claim hack PlayStation Network is een leugen

Gisteren hielp een zelfbenoemd lid van hackersgroep Anonymous het gerucht de wereld in dat het PlayStation Network gehacked zou zijn. Vijftig gigabyte aan gegevens zou buitgemaakt zijn. Hierin zouden de wachtwoorden en gebruikersnamen staan van zo'n tien miljoen gebruikers, volgens de hacker. Sony heeft vandaag gereageerd op de bewering. Het is simpelweg een leugen, aldus het Japanse bedrijf.

Vrijwel meteen nadat de geruchten de wereld in geholpen werden, twijfelde menig gamesite al aan de waarheid. Zeker toen op Twitter de link naar een 'voorproefje' van het volledige databestand verscheen, laaide de scepsis op. Kotaku merkte bijvoorbeeld scherp op dat de lijst een kopie is van een andere (ongerelateerde) wachtwoordenlijst, die al in maart online kwam te staan.

Het is goed nieuws voor menig gamer. Het PlayStation Network werd in april 2011 al eens gehacked. Toen moest het online platform enige tijd offline.

We can confirm that the recent claim that PSN was illegally hacked & that customer PWs and email addresses were accessed is completely false.
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?