Chinees alternatief op PUBG geeft nieuwe betekenis aan censuur

Geplaatst:
Aangepast: 9 mei 2019 08:38

In China is recentelijk een alternatief voor PlayerUnknown's Battlegrounds - ook wel PUBG genoemd - op de telefoon verschenen. De game geeft op geheel eigen wijze een nieuwe betekenis aan het begrip censuur.

Ondanks het wereldwijde succes van PlayerUnknown's Battlegrounds op de telefoon, is het spel niet welkom in de Chinese app-stores. De Chinese overheid hanteert een streng beleid op het uitbrengen van content dat geweld bevat, in welke vorm dan ook. Tencent, het bedrijf achter PUBG, heeft onlangs een aangepaste versie van het spel gelanceerd in China: Game For Peace. De bijna identieke kopie van PUBG is gestript van bijna alle gewelddadige elementen, waardoor het voldoet aan de Chinese-wetgeving. Het doodschieten van je tegenstander is op een bijzondere manier gecensureerd: je wordt gedag gezwaaid.

Hoewel de game minder geweld bevat, dien je ironisch genoeg nog steeds iedereen om te leggen.

Bron: Twitter

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord