China heeft sinds maart geen digitale game toegelaten

Geplaatst: 17 augustus 2018 20:40

In een nogal opmerkelijk bericht is duidelijk geworden dat China sinds maart dit jaar geen digitale game meer heeft toegelaten. China staat bekend om hun hoge mate van censuur. Alles wat buiten dat land ontwikkeld wordt, krijgt sowieso een strengere controle op inhoud. Verrassend is dat het onder andere gaat om de game Monster Hunter World van Capcom.

Tencent, de grootste technologiereus in China, beheert voor meer dan vijftig procent de releases van consoles en games op de Chinese markt. Zo ook de release van Monster Hunter World, waardoor deze situatie aan het licht kwam. De game kent een mogelijkheid om met echt geld items in de game aan te schaffen. Ook dit staat in China ter discussie. Dat ze een strenger beleid hebben, lijkt niet de enige reden te zijn. Sinds maart is de Chinese overheid aan het reorganiseren waardoor de verantwoordelijke ministeries niet aan de controles toekomen. Nu doet er tevens het gerucht de ronde dat deze reorganisatie de eerste stap is naar een nog strenger censuur op (digitale) media.

onbekend

Politiek en media, in welke vorm dan ook, is al sinds jaar en dag altijd wel in een discussie geweest. De vraag is echter hoever je wilt gaan en waar dit toe leidt. In dat opzicht moeten we blij zijn in een vrije economie te leven, waarin censuur in redelijkheid wordt toegepast.

Bron: Gamesindustry
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Monster Hunter World

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 januari 2018

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord