Celeste Classic 2 als verrassing uitgebracht

Geplaatst: 27 januari 2021 10:59
Aangepast: 7 maart 2021 16:04

De bekende indie-platformer Celeste heeft uit het niets een vervolg gekregen. Celeste Classic 2 is namelijk als verrassing uitgebracht.

Celeste werd in 2018 uitgebracht en werd gelijk een enorme hit bij platform-liefhebbers en speedrunners. De indie platformgame werd geprezen om haar gameplay mechanics en verhalende content. In september 2019 kreeg Celeste haar laatste hoofdstuk, waarmee de stroom aan nieuwe content werd gestopt. Maddy Thorson van Extremely OK Games had via Twitter echter een grote verrassing voor de fans. Om het driejarig bestaan van Celeste te vieren, is er namelijk een vervolg van de game uitgebracht. Dit vervolg, genaamd Celeste 2: Lani's Trek, of Celeste Classic 2, is een sequel van het originele prototype van Celeste dat in de Pico-8 engine is ontwikkeld. Dit vervolg is een mini-sequel die slechts in drie dagen tot stand is gekomen. Celeste Classic 2 volgt het personage Lani, die een grijphaak kan gebruiken.

Celeste Classic 2 is momenteel te spelen via Pico-8 of in je browser via itch.io.

Bron: Maddy Thorson
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Celeste

Series

-

Uitgever

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

25 januari 2018

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord