Celeste Classic 2

  • Eerste releasedatum 26 januari 2021
  • Platformen Pc
  • Genre Platform
  • Gameliner score -

Celeste Classic 2 als verrassing uitgebracht

De bekende indie-platformer Celeste heeft uit het niets een vervolg gekregen. Celeste Classic 2 is namelijk als verrassing uitgebracht.

Celeste werd in 2018 uitgebracht en werd gelijk een enorme hit bij platform-liefhebbers en speedrunners. De indie platformgame werd geprezen om haar gameplay mechanics en verhalende content. In september 2019 kreeg Celeste haar laatste hoofdstuk, waarmee de stroom aan nieuwe content werd gestopt. Maddy Thorson van Extremely OK Games had via Twitter echter een grote verrassing voor de fans. Om het driejarig bestaan van Celeste te vieren, is er namelijk een vervolg van de game uitgebracht. Dit vervolg, genaamd Celeste 2: Lani's Trek, of Celeste Classic 2, is een sequel van het originele prototype van Celeste dat in de Pico-8 engine is ontwikkeld. Dit vervolg is een mini-sequel die slechts in drie dagen tot stand is gekomen. Celeste Classic 2 volgt het personage Lani, die een grijphaak kan gebruiken.

Celeste Classic 2 is momenteel te spelen via Pico-8 of in je browser via itch.io.

BRON Maddy Thorson

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?