CD Projekt Red slachtoffer van cyberaanval

CD Projekt Red is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 verwacht dat gestolen data uitlekt.

CD Projekt Red heeft het de laatste periode zwaar te verduren gehad. Na de release van haar nieuwste game raakte CDPR vanwege Cyberpunk verwikkeld in een rechtszaak. Fans waren zo teleurgesteld in de release van de game dat de Poolse studio zich genoodzaakt voelde haar excuses voor Cyberpunk aan te bieden in een videoboodschap. Inmiddels is CDPR ook slachtoffer geworden van een cyberaanval. Onbekende indringers hebben toegang gekregen tot de interne netwerken van de studio. In een dreigbrief aan de studio geven de aanvallers aan onder andere de broncode van The Witcher 3, Cyberpunk 2077 en Gwent te hebben gestolen. Ook belangrijke documenten over het bedrijf intern schijnen in handen te zijn van de aanvallers. De aanvallers dreigen al deze data online te plaatsen of te verkopen, als de studio niet binnen 48 uur contact opneemt. Ook zijn de servers en systemen van de studio versleuteld. Wat de aanvallers precies eisen, is momenteel niet bekend. Wel geeft CD Projekt Red aan niet te gaan onderhandelen met de aanvallers en zelf al bezig te zijn de nodige maatregelen te nemen en herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Volgens CD Projekt Red is er geen persoonlijke data van medewerkers of spelers buitgemaakt. Het onderzoek naar de aanval loopt nog.

BRON CD Projekt Red

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?