Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Capcom meer ruimte voor aankomende XBLA-games

Speciaal voor 'die goeie ouwe tijd' is Xbox Live Arcade door Microsoft in het leven geroepen. Oude toppers worden op deze manier in een hedendaags jasje weer aangeboden aan de moderne gamer. Omdat Microsoft ervoor wil zorgen dat iedereen van deze oude toppers kan genieten is er een limiet voor de grootte die XBLA-games mogen hebben. Omdat Sony geen limiet instelt voor de oude toppers, kunnen de arcadegames voor de PlayStation 3 een betere kwaliteit hebben dan hun bijbehorende Xbox 360-variant.

Capcom leek dan ook echt problemen te ondervinden met de maximum grootte van 150 MB voor de Xbox 360. Men wil de titels Bionic Commando Rearmed en Street Fighter II Turbo HD Remix voor beide consoles uitbrengen, maar zei dit niet te kunnen doen wanneer Microsoft de limiet niet wil verhogen.

Microsoft heeft daarom bij wijze van uitzondering Capcom toegestaan de limiet van XBLA-games te overschrijden. Hierdoor ziet Capcom de mogelijkheid de twee versies van de games toch kwalitatief gelijkwaardig te maken aan elkaar. Microsoft blijft er echter wel bij dat voor alle andere games de limiet nog steeds 150 MB blijft. Alleen wanneer een ontwikkelaar een heel goede reden heeft om de grens te overschrijden zal Microsoft de norm wat versoepelen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?