Bungie en Microsoft komen verder uit elkaar te staan

Bungie's community lead designer Brian Jarrard vertel in een exclusief gesprek met gameplayer over de onafhankelijkheid van Bungie. Bungie die in oktober onafhankelijk van Microsoft werd heeft volgens Jarrar nu een veel relaxtere sfeer in de studio's, dit ondanks dat Microsoft nog steeds de Halo franchise bij Bungie in ontwikkeling heeft. Momenteel wordt er bij Bungie gewerkt aan Halo 3: Recon die volgend jaar zal verschijnen.

Volgens Jarrard is Bungie nu in een veel betere positie sinds halo 3 is afgerond, en ziet vele mogelijkheden in het verschiet. Maar men blijft trouw aan de Halo fans. Hij verteld over Halo 3:

We poured so much into the game and pushed really hard to get all of our features into the shipping product, but we just didn't know if it was going to resonate well with our fan community, Jarrard revealed. To see the reaction to the game - not just in terms of the numbers but in terms of our hardcore fans; the way the community responded - was truly inspiring and rewarding for everyone at the studio.

Tijdens de E3 van dit jaar zou Bungie een grote aankondiging doen. Op het laatste moment werd er besloten dit niet te doen. Tot de Tokyo Game Show plaats vond en Halo 3: Recon werd aangekondigd. Men maakte zich bij Microsoft zorgen en twijfelde of de community van Bungie, het wel tof zou vinden al er een nieuwe Halo aangekondigd zou worden. Aangezien er beloofd werd dat Halo een trilogie zou zijn.

Bungie studio president Harold Ryan lachte om deze beslissing en vertelde boos dat Bungie deze beslissing niet licht nam.

'Keeping things clean, I certainly didn't agree with the decision to delay our news until the TGS,' Ryan said later.

Dit zorgt ervoor dat Bungie en Microsoft een wat minder sterke band met elkaar hebben in de toekomst.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?