Bungie breekt met Activision

Zojuist heeft Bungie het nieuws naar buiten gebracht dat zij breken met Activision. Hun samenwerking heeft een ruime 8 jaar geduurd en is tot een vreedzaam einde gekomen.

Activision heeft de uitgeversrechten van Bungie en het ziet ernaar uit dat laatstgenoemde de rechten terug neemt om een volledig zelfstandige ontwikkelaar te worden. Op hun site staat de verklaring dat ze geleerd hebben van Destiny 2: Forsaken en dat ze hierop voort willen borduren. Wat nu precies de reden is dat ze uit elkaar gaan, wordt verder niet duidelijk gemaakt. Wellicht heeft het iets te maken met de tegenvallende verkoopcijfers die, voor de reus die Activision is, niet voldoende zijn. Activision zou zich op hun eigen IP's willen concentreren. Waarschijnlijk franchises die in hun ogen wel voldoende geld naar binnen halen.

Destiny 2 Frosaken

Het plaatje is toepasselijk; de bijl (ok ok, in dit geval sloophamer) gaat in de samenwerking en ze gaan elk hun eigen weg.

BRON Bungie.net

Over auteur Timo de Hoop

Timo de  HoopEen Nintendo-kid in hart en nieren. De Nintendo 64 kent Timo door en door, maar tegenwoordig ligt zijn focus voornamelijk op de Xbox, gezien die PlayStation 4 maar uit blijft (“ooit”, zegt ‘ie dan…). Misschien stapt Timo over wanneer zijn geliefde Lara Croft exclusief naar Sony’s console komt, want daar heeft onze casanova wel een beetje een digitale crush op.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?