Brazilië heeft eigen Jack Thompson

Daar waar Westerse gamers regelmatig worden geconfronteerd met verwoede pogingen van advocaat Jack Thompson om bepaalde games te verbieden, is er in Brazilië een rechter daadwerkelijk in geslaagd een wettelijk verbod te realiseren.

Rechter Carlos Alberto Simoes heeft de games Counter-Strike en EverQuest wettelijk laten verbieden. Eén van de redenen voor het verbod op Counter-Strike was een map in Rio de Janeiro, waarin politie en drugsdealers een bendeoorlog konden uitvechten.

Opmerkelijker is echter het verbod op Everquest, dat namelijk nooit officieel uitkwam in Brazilië. De psychologische druk die het maken van goede en slechte keuzes in de EverQuest-wereld met zich meebrengt, zou te hoog zijn.

Jack Thompson heeft er een bondgenoot bij en het is alles behalve ondenkbaar dat we vaker van deze Carlos Alberto Simoes gaan horen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?