World of Warcraft: Shadowlands

  • Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
  • Eerste releasedatum 23 november 2020
  • Platformen Pc
  • Genre MMO, RPG
  • Gameliner score

Blizzard verwijdert ongepaste referenties uit World of Warcraft

De rechtszaak tegen Blizzard krijgt nog een lang staartje, zo blijkt. De ontwikkelaar verwijdert namelijk alle ongepaste referenties uit World of Warcraft.

Ongeveer een week geleden leerden we dat Blizzard wordt aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De aanklacht komt van de Amerikaanse staat Californië en is gedaan naar aanleiding van een twee jaar durend onderzoek naar ongelijkheid, seksuele intimidatie en machocultuur binnen het bedrijf. Eerder deze week schreven Blizzard-medewerkers een open brief waarin zij eisten dat de leidinggevenden met een echt statement komen waarin de aantijgingen serieus worden genomen. In de tussentijd zijn er meerdere ex-medewerkers naar voren gekomen die bevestigen dat er inderdaad een machocultuur heerst binnen het bedrijf en dat meerdere vrouwelijke medewerkers zich regelmatig seksueel geïntimideerd hebben gevoeld door hun mannelijke collega's. Blizzard laat nu weten dat ze een aantal ongepaste referenties gaat verwijderen uit de wereld van World of Warcraft en World of Warcraft: Classic. Om welke referenties het precies gaat, is momenteel nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de NPC Field Marshal Afrasiabi in Stormwind City, die vernoemd is naar oud-Senior Creative Director Alex Afrasiabi. Afrasiabi werd namelijk in de rechtszaak van de staat Californië expliciet benoemd als een van de schuldigen. In World of Warcraft worden er vaker NPC's, quests, voorwerpen en plaatsen vernoemd naar medewerkers, beroemdheden, of andere leden uit de community die een grote impact hebben gehad op de game. Sinds de rechtszaak openbaar is gemaakt, hebben fans massaal gevraagd of Field Marshal Afrasiabi uit de game verwijderd kan worden.

Het is nog even afwachten hoe Blizzard verder reageert op de beschuldigingen en hoe de rechtszaak verder zal verlopen.

BRON Blizzard

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?