Blizzard verwijdert ongepaste referenties uit World of Warcraft

Geplaatst: 28 juli 2021 11:18

De rechtszaak tegen Blizzard krijgt nog een lang staartje, zo blijkt. De ontwikkelaar verwijdert namelijk alle ongepaste referenties uit World of Warcraft.

Ongeveer een week geleden leerden we dat Blizzard wordt aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De aanklacht komt van de Amerikaanse staat Californië en is gedaan naar aanleiding van een twee jaar durend onderzoek naar ongelijkheid, seksuele intimidatie en machocultuur binnen het bedrijf. Eerder deze week schreven Blizzard-medewerkers een open brief waarin zij eisten dat de leidinggevenden met een echt statement komen waarin de aantijgingen serieus worden genomen. In de tussentijd zijn er meerdere ex-medewerkers naar voren gekomen die bevestigen dat er inderdaad een machocultuur heerst binnen het bedrijf en dat meerdere vrouwelijke medewerkers zich regelmatig seksueel geïntimideerd hebben gevoeld door hun mannelijke collega's. Blizzard laat nu weten dat ze een aantal ongepaste referenties gaat verwijderen uit de wereld van World of Warcraft en World of Warcraft: Classic. Om welke referenties het precies gaat, is momenteel nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de NPC Field Marshal Afrasiabi in Stormwind City, die vernoemd is naar oud-Senior Creative Director Alex Afrasiabi. Afrasiabi werd namelijk in de rechtszaak van de staat Californië expliciet benoemd als een van de schuldigen. In World of Warcraft worden er vaker NPC's, quests, voorwerpen en plaatsen vernoemd naar medewerkers, beroemdheden, of andere leden uit de community die een grote impact hebben gehad op de game. Sinds de rechtszaak openbaar is gemaakt, hebben fans massaal gevraagd of Field Marshal Afrasiabi uit de game verwijderd kan worden.

Het is nog even afwachten hoe Blizzard verder reageert op de beschuldigingen en hoe de rechtszaak verder zal verlopen.

Bron: Blizzard
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft: Shadowlands

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasewindow

23 november 2020

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord