Blizzard reageert op kritiek rondom Diablo Immortal

Geplaatst: 5 november 2018 22:00
Aangepast: 17 maart 2024 15:32

Na de aankondiging van Diablo Immortal tijdens BlizzCon afgelopen weekend, werden de Diablo-subreddit en de beide trailers van de game bestormd met kritiek van fans. Uitvoerend producent Allen Adham geeft aan dat Blizzard wel kritiek op de mobiele game had verwacht, maar lang niet zoveel.

“Is this an out-of-season April Fool’s joke?” Een inmiddels welbekende vraag van een fan uit het publiek tijdens het Q & A-panel na de aankondiging van Diablo Immortal. De mobiele game valt duidelijk niet in de smaak bij fans van de bekende actie-RPG. Blizzard wordt ervan beschuldigd niet meer op één lijn te zitten met zijn fans en de Diablo-serie om zeep te helpen. Allen Adham, uitvoerend producent en mede-oprichter van Blizzard, sprak met onder andere Polygon over de massa's kritiek die de nieuwe game gekregen heeft. Volgens Adham is Blizzard momenteel met meerdere Diablo-projecten bezig en is Diablo Immortal slechts een manier om de populaire serie naar een nieuw publiek te brengen. Volgens Adham komen de negatieve reacties dan ook voornamelijk door de hoge verwachtingen die de gepassioneerde Diablo-fans hadden rondom de BlizzCon-aankondiging. Fans verwachtten een aankondiging rondom een nieuw deel uit de Diablo-serie op de pc en dat hebben ze niet gekregen.

Diablo Immortal Wizard2

Volgens Allen Adham zal Diablo Immortal, wanneer deze uit is, menig teleurgestelde fan van gedachten doen veranderen. Of dat ook echt zo is, zullen we gaan zien tegen de tijd dat de game uitkomt.

Bron: Polygon
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Diablo Immortal

Series

Diablo

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Mobile

Releasedatum

2 juni 2022

Ontwikkelaar

Activision Blizzard

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord