Blizzard ontslaat nog meer senior-medewerkers

Geplaatst: 12 augustus 2021 11:06

Blizzard heeft zojuist nog meer senior-medewerkers de laan uit gestuurd. Dit naar aanleiding van de rechtszaak tegen het bedrijf en de negatieve publiciteit die het met zich meebracht.

Een paar weken geleden werd Blizzard aangeklaagd wegens seksuele intimidatie door de staat van Californië. Dit werd gedaan naar aanleiding van een langlopend onderzoek naar machocultuur en seksuele intimidatie op de werkvloer, waarbij een oud-werkneemster zichzelf zelfs van het leven had beroofd. Na veel onvrede van medewerkers leidde dit zelfs tot het opstappen van Blizzard-president J. Allen Brack en ook Blizzard's hoofd van HR stapte op. Volgens veel medewerkers had dit al veel eerder moeten gebeuren en is de studio toe aan een flinke reorganisatie. Volgens gamesite Kotaku zijn het echter niet alleen J. Allen Brack en Jesse Meschuk die Blizzard verlaten hebben. Zij meldt namelijk dat ook Diablo 4 game director Luis Barriga, lead designer Jesse McCree (die dezelfde naam heeft als het Overwatch-personage) en World of Warcraft designer Jonathan LeCraft gisteren zijn ontslagen. In een reactie op deze berichtgeving geeft Blizzard aan dat de drie senior-medewerkers inderdaad zijn ontslagen. Een reden voor het ontslag wordt niet gegeven, maar volgens Kotaku heeft dit alles te maken met de rechtszaak en de banden die de drie hebben met World of Warcraft-ontwikkelaar Alex Afrasiabi, die in de rechtszaak expliciet genoemd werd als een van de schuldigen.

Volgens Blizzard gaat het bedrijf met een nieuw bestuur en een uitgebreid roster aan talenten verder met het ontwikkelen van games in een veilige werkomgeving.

Bron: Kotaku
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord