Check hier alle PlayStation State of Play content

Blizzard Entertainment nu ook onderzocht door de SEC

Gamebedrijf Blizzard Entertainment wordt nu ook onderzocht door de SEC, een Amerikaanse overheidsinstantie die toezicht houdt op effectenbeurzen in de Verenigde Staten en opkomt voor de rechten van aandeelhouders. Ook CEO Bobby Kotick moet verantwoording afleggen.

In juli werd bekendgemaakt dat de staat Californië een onderzoek was gestart naar Blizzard Entertainment i.v.m. ernstige seksuele intimidatie op de werkvloer van vrouwen. Dit zorgde voor veel protest en werknemers van het gamebedrijf klaagden Blizzard in september aan. Nu wordt de ontwikkelaar ook onderzocht door de SEC. De SEC wil met name onderzoeken of Blizzard Entertainment eerlijk is geweest naar aandeelhouders toe over de gevolgen van de (rechts)zaken binnen het bedrijf. Als dat niet het geval is kunnen investeerders een vergoeding daarvoor krijgen. Volgens de krant The Wallstreet Journal is Blizzard Entertainment op dit moment bezig om een schikking te treffen met de SEC.

Blizzard aangeklaagd door SEC

Of er een schikking tussen de twee partijen bereikt gaat worden is nog even afwachten.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?