Blizzard bant Hearthstone studententeam voor Hong Kong protesten

Geplaatst:
Aangepast: 17 oktober 2019 10:49

Het ziet ernaar uit dat Blizzard nog steeds geen zin heeft in politieke uitingen tijdens hun livestreams. Blizzard bant namelijk een Hearthstone studententeam voor Hong Kong protesten.

Het is pas een week geleden dat Blizzard onder vuur lag na de ban op pro Hearthstone-speler blitzchung. Het ziet er echter naar uit dat ook andere Hearthstone-spelers niet onder de banhamer van Blizzard uit kunnen komen. Drie spelers van het Amerikaanse studententeam American University werden namelijk door Blizzard verbannen uit de competitie nadat zij tijdens een livestream van een officiële competitiewedstrijd een bordje omhooghielden met de tekst "Free Hong Kong, Boycott Blizz." Dit schoot Blizzard in het verkeerde keelgat, want vlak na het tonen van het bordje werd de video direct weggeknipt naar een ander beeld. De drie studenten kregen kort daarna een e-mail van Blizzard met de mededeling dat ze voor een half jaar uit de competitie zijn verbannen.

Bron: American University
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord