Blinde speelt Zelda uit

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De meeste van ons zullen Zelda: Ocarina of Time wel hebben uitgespeeld, maar zelden zullen het blind hebben gedaan. Het is echter niet onmogelijk om deze Zelda uit te spelen zonder te kijken. Jordan Verner heeft het namelijk gepresteerd om de game uit te spelen terwijl hij blind is.

Gemakkelijk ging het echter niet, want de jongen moest vaak vijftien tot twintig keer een gevecht overdoen voordat hij eindelijk won. Op de vraag wat Jordan nodig zou hebben om een game volledig uit te kunnen spelen gaf hij het volgende antwoord:

I knew that, logically speaking, that would be possible with enough dedication but I thought there isn't that much compassion in the world . . . nobody would do that, nobody has the time, nobody would want to.

Het is dus vrijwel onmogelijk om de game blind uit te spelen zonder enige hulp. De jongen heeft dan ook uiteindelijk hulp gekregen van Drew, de recordhouder voor een speedrun door de game. Drew had namelijk een script van 133 pagina's geschreven, die vervolgens in een computerprogramma werkt verwerkt, zodat de computer het hardop voor las om de jongen door de game te kunnen loodsen.

Lees meer