Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content

Black Mesa

  • Ontwikkelaar Crowbar Collective
  • Eerste releasedatum 5 maart 2020
  • Platformen Pc
  • Genre Actie, First Person Shooter
  • Gameliner score -

Black Mesa is na zestien jaar echt klaar

Black Mesa, een Half-Life remake, is na zestien jaar ontwikkeling eindelijk afgerond. Dat betekent ook het einde van de grappen over hoe de game nooit af zal komen.

De enorm ambitieuze Half-Life remake komt nu dus echt uit. Na de open beta van de afgelopen maand heeft Black Mesa zijn zestien jarige avontuur van ontwikkeling afgesloten met de release van de 'Definitive Edition' update. Het doel van de remake was vooral om het uiterlijk van de game aan te passen op de nieuwe standaarden. Hiervoor zijn onder andere nieuwe modellen en nieuwe texturen opgezet voor de game. Naast het uiterlijk zijn ook andere aspecten van de game aangepakt, zoals bijvoorbeeld de bewegingen van vijanden. Black Mesa was vanaf het begin niet bedoeld om een next-gen kloon van Half-Life te worden. En dat is ook niet gebeurd. In sommige reviews wordt de game zelfs gezien als een 'geheel nieuwe game', die los staat van Half-Life. Crowbar Collective gaat de komende weken nog een aantal updates toevoegen aan Black Mesa, omdat er nog steeds een aantal bekende problemen zijn met de gameplay.

Black Mesa is nu dus eindelijk echt afgerond. De laatste 'Definitive Edition' is live.

BRON PCgamer

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?