Minecraft
  • ONTWIKKELAAR Mojang AB
  • EERSTE RELEASEDATUM 9 mei 2012
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Avonturen, Survival
  • GAMELINER SCORE

Bit: YouTuber wil aarde op schaal nabouwen in Minecraft

Een YouTuber onder de naam PippenFTS wil de aarde in Minecraft volledig op schaal namaken . De oproep voor het project verscheen onlangs op zijn YouTube-kanaal.

Normaal is het niet mogelijk om iets ronds in Minecraft te maken, omdat de wereld in de game volledig vierkant is. Met behulp van de Minecraft-mods Terra 1-to-1 en Cubic Chunks kon PippenFTS toch aan de slag gaan. De mods maken het mogelijk om data van google maps over te zetten naar Minecraft. Dit zorgt alleen dat de geografie van de 'aarde' klopt, alle door de mens gemaakte structuren missen nog in de wereld. Het is dus aan de YouTuber om die na te bouwen. Hij roept zijn fans op om zijn team te komen te versterken. Zijn oproep is hieronder te bekijken.

Minecraft is nu uit op pc, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en mobile.

BRON YouTube

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?