Bit: YouTuber wil aarde op schaal nabouwen in Minecraft

Geplaatst: 28 maart 2020 15:15

Een YouTuber onder de naam PippenFTS wil de aarde in Minecraft volledig op schaal namaken . De oproep voor het project verscheen onlangs op zijn YouTube-kanaal.

Normaal is het niet mogelijk om iets ronds in Minecraft te maken, omdat de wereld in de game volledig vierkant is. Met behulp van de Minecraft-mods Terra 1-to-1 en Cubic Chunks kon PippenFTS toch aan de slag gaan. De mods maken het mogelijk om data van google maps over te zetten naar Minecraft. Dit zorgt alleen dat de geografie van de 'aarde' klopt, alle door de mens gemaakte structuren missen nog in de wereld. Het is dus aan de YouTuber om die na te bouwen. Hij roept zijn fans op om zijn team te komen te versterken. Zijn oproep is hieronder te bekijken.

Minecraft is nu uit op pc, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en mobile.

Bron: YouTube

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord