Bit: Runescape helpt Venezolaanse bevolking aan geld

Geplaatst:
Aangepast: 5 september 2018 15:52

Dat games professioneel geld op kunnen leveren wisten we al. Maar schijnbaar redt de arme Venezolaanse bevolking zich ook met het zogenaamde goldfarming in Runescape. Hoewel dit volledig tegen de regels is, zijn er ook medestanders die begrijpen waarom deze mensen dit doen.

Runescape is een oud spel dat bijbehorende lage systeemeisen heeft. Zelfs de mensen daar met een in verhouding oude pc, kunnen dit nog spelen. In Venezuela gaat het op dit moment niet heel erg goed met de economie. Enorme inflatie en hoge werkloosheid zorgen voor een situatie waar mensen weinig tot geen geld hebben om iets te kunnen kopen. Daar zijn mensen tot een creatieve oplossing gekomen om goud in het spel te gaan farmen zodat zij dit in het echt voor geld kunnen verkopen. Dit is tegen de regels van het spel en wordt door sommige medespelers juist hard bestrijd.

De game is nog zeer levendig en komt zelfs op mobiele platforms uit. Hier in Nederland zijn wij gelukkig niet genoodzaakt tot dit soort praktijken wat eigenlijk tegen de regels van de game indruist en de in-game economie verpest.

Bron: Kotaku
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot RuneScape

Series

-

Uitgever

Jagex Games Studio

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Mobile

Releasedatum

29 maart 2001

Ontwikkelaar

Jagex

Gameliner Awards

-

Lees meer